תותבת שלמה היא שחזור נשלף המתאים למטופלים מחוסרי שיניים לחלוטין באחת מהלסתות או בשתיהן. תותבת שלמה עשויה מאקריל, שהוא סוג של פלסטיק קשיח, אשר צבעו ורוד באזורים שמכסים את החניכיים ועליו מחוברות שיניים מלאכותיות המועמדות בהתאם לנתונים האסתטיים של המתרפא. תותבות שלמות נאחזות על רכסים מחוסרי שיניים ולכן ישנה חשיבות למבנה הרכס מחוסר השיניים. אחיזתה של התותבת השלמה העליונה נובעת בעיקר מריק (ואקום) שנוצר בין בסיס התותבת לבין החך, באמצעות הרוק שמתווך ביניהם ומשמש כאמצעי קישור. אחיזתה של התותבת התחתונה בפה לא מתאפשרת באמצעות ריק בשל המבנה האנטומי של הלסת התחתונה, על כן האחיזה של התותבת התחתונה רופפת יותר בפה, וההסתגלות אליה קשה יותר בהשוואה לעליונה.
בהעדר שיניים, עצמות הלסת והחניכיים נספגות. תהליך זה מתקיים באופן מואץ בחודשים שלאחר עקירת השיניים ונמשך בקצב איטי יותר במשך שארית חיי המטופל. על כן, לאחר קבלת תותבות נשלפות, נדרשות ביקורות סדירות אצל רופא השיניים כדי שיבדוק את איזון המִנשך ויבצע במידת הצורך ריפוד לתותבת. הריפוד הוא תוספת של חומר לבסיס התותבת שנמצא במגע עם החניכיים, ומטרתו לשפר את התאמת התותבת לרכסים של הלסת. תותבת שאינה מתאימה לרכסים אינה יציבה, מחמירה את ספיגת העצם ועלולה לגרום פצעים וכאבים בחניכיים, הפרת איזון המִנשך וירידה ביכולת הלעיסה.
בנוסף, לאחר איבוד השיניים השפתיים והרקמות הרכות צונחות. כתוצאה מכך נפגמים יכולת הלעיסה, הדיבור והמראה האסתטי והיכולת לחייך. התותבות השלמות משמשות כתחליף לשיניים החסרות ומסייעות להשבת יכולת לעיסה ודבור תקינים, תמיכה לשפתיים וללחי, טשטוש קמטים וקבלת חיוך מושלם. לעתים החלפת תותבת ישנה, בנוסף לשיפור התפקוד עשויה לשפר את מבנה הפנים ולתת בטחון ואסתטיקה מדהימים.
עיקר הבעיות עם שיניים תותבות הוא ההסתגלות אליהן. עם תחילת השימוש בתותבות עלולים להופיע קשיים בדיבור, בלעיסה, לחץ על החניכיים ועוד. לאחר מספר שבועות התחושה משתפרת. לרוב ההסתגלות לתותבת בלסת התחתונה קשה יותר ולכך יש שתי סיבות עיקריות והן גובה הרכס הנותר והלשון.

ציפויי שיניים
שיניים לבנות, נקיות וישרות הן לא פחות מחובה לכל מי מבקש לשמור על נראות אסתטית